Waarom is spelling zo belangrijk?- Deel I

Featured

Facebook_infographie_NL_470x246

In het digitale tijdperk worden zaken vaak afgehandeld via snel getypte berichten op kleine schermpjes. Maar door een grillige spelling kunt u minder geloofwaardig en intelligent overkomen dan u eigenlijk bent.

Kleinere schermpjes en een grotere druk om sneller te reageren op e-mail en social media leiden ertoe dat er typefouten in teksten kunnen sluipen of, nog erger, dat de automatische spellingcontrole ongepaste termen invoegt.

Hoewel sommige spelfouten onschuldig en grappig zijn, zijn vele dat ook niet. Een eenvoudige typefout zorgt er niet alleen voor dat we raar of minder geloofwaardig overkomen dan we zijn, maar slechte spelling kan ook leiden tot verwarring en onduidelijkheid en kan – in extreme gevallen – miljoenen kosten aan gemiste verkoopkansen en arbeidsmogelijkheden. Hij kan relaties met klanten onderuit halen en zelfs uw kansen verpesten om online liefde te vinden. Continue reading

Europese talen en hun uitdrukkingen: hoeveel kent u ervan?

Featured

NL_Europese Dag van de TalenSinds 2001 wordt op 26 september de Europese Dag van de Talen gehouden.

Op deze dag wordt de linguïstische diversiteit in Europa gevierd en het leren van talen gepromoot.

In Europa worden 36 officiële talen gesproken, waarvan 24 alleen al in de Europese Unie!

Idiomatische uitdrukkingen maken deel uit van de rijkdom van elke taal: “It’s raining cats and dogs”, ”Meter la pata” of “ Een appeltje voor de dorst hebben”…

Kunt u de betekenis raden van de volgende uitdrukkingen?

Doe mee aan

Ouderwetse begeleidende brief tegenover begeleidende brief 2.0

Featured

Motivation_letter_NL


September is de maand van kansen en loopbaanveranderingen. Ook als u niet meteen van plan bent om weg te gaan bij uw huidige werkgever, is het altijd goed om een actueel cv en een begeleidende brief paraat te hebben.

Als u uw cv wilt actualiseren, bekijk dan hier onze top 5 cv-tips voor 2017. Maar als u uw begeleidende brief moet verbeteren, bieden wij u begeleiding!

OUDERWETSE BEGELEIDENDE BRIEF TEGENOVER BEGELEIDENDE BRIEF 2.0

Kent u die oude, één bladzijde lange introductiebrief nog die niemand las: ‘L.S., Hierbij solliciteer ik naar de functie die ik zag op carrière.com …’? Recruiters lezen dit soort dingen tegenwoordig steeds minder. In een lijst met factoren die hen helpen een besluit te nemen, springt werkervaring eruit. Goed nieuws: een goed gestructureerd e-bericht kan helpen om een recruiter tijd te laten besparen en om te laten zien dat u een georganiseerde kandidaat ‘zonder poespas’ bent.

Continue reading

Vijf eenvoudige en doeltreffende tips om een concurrerend cv te maken

Featured

Great_resume_grid_NL


Professionele activiteit kent een piek in september. Dus als u besluit dat het tijd wordt voor verandering, is dit het moment om eens goed naar uw cv te kijken.

Laten we de lat eens wat hoger leggen met deze vijf eenvoudige en doeltreffende tips om een concurrerend cv te maken.

Cv-tip #1

ZET LINKEDIN ERBIJ

87% van de recruiters gebruikt EERST LinkedIn om naar gekwalificeerde kandidaten te zoeken. Voeg daarom uw LinkedIn-profiel toe aan uw cv, als u dat nog niet hebt gedaan. Zet de URL bovenaan in het cv, naast uw andere contactgegevens, en maak er een hyperlink van, zodat recruiters alleen maar hoeven te klikken om uw LinkedIn-profiel te bekijken.

Continue reading

Dompel deze zomer onder in een nieuwe taal!

Featured

Aanbieding

Profiteer van de zomerkortingen op al onze online taalcursussen.

De vakantie is een tijd om te ontspannen, maar ook het perfecte moment om een buitenlandse taal te oefenen! Het is echt een voordeel om veel talen te kunnen spreken, of dit nu in een restaurant is, of in het openbaar vervoer of wanneer u in de zon een drankje drinkt. Elke gelegenheid is goed om uw kennis in de praktijk te brengen!

De kans om een nieuwe taal te leren of om eenvoudigweg uw kennis te vergroten in het Engels, Nederlands, Spaans, Frans, Italiaans, Duits of Portugees.

ik profiteer ervan

Deze aanbieding geldt alleen van 1 tot en met 31 juli 2017.

 

Waarom is spelling zo belangrijk? – Deel II

Slechte spelling kan uw kansen verknoeien om een zielsverwant of een baan te vinden.

Een onderzoek onder 5500 Amerikaanse singles, dat in 2016 werd uitgevoerd door de online datingsite Match.com, wees uit dat 39% kandidaten selecteerde op basis van hun grammaticale kennis: die werd belangrijker gevonden dan hun glimlach, kledingkeuze of zelfs de staat van hun gebit.

Onderzoek toont aan dat mensen, zodra ze een spelfout op een website zien, eerder weggaan, omdat ze bang zijn dat die site frauduleus is. Dit kan zelfs zo ver gaan dat het imago van een bedrijf schade oploopt of dat dit het bedrijf geld kost. Continue reading

Hoe train je je brein?

Bilinguisme_V1_NLDe meeste mensen spreken meer dan één taal. Sommigen omdat ze zich verstaanbaar willen kunnen maken in het land waar ze wonen en waar verschillende talen worden gesproken. Sommige landen stimuleren meertaligheid door op school les te geven in meer dan één taal. Ook zakendoen en reizen zetten ons aan tot het leren van talen om te kunnen communiceren. En mensen verhuizen. Ze leren een taal en gaan vervolgens naar een ander land, waar ze weer een andere taal leren.

Taal geeft vorm aan onze manier van denken. Recent onderzoek stelt dat onze hersenen een stuk soepeler zijn dan we dachten. De taalcentra in de hersenen zijn flexibel. Het leren van een taal kan uw brein dus wezenlijk veranderen. Het ontwikkelt nieuwe gebieden en vergroot de hersencapaciteit als het gaat om concentratie, de verwerking van informatie en de afweging van verschillende mogelijkheden. Continue reading

62ste editie van het Eurovisiesongfestival: “Celebrate Diversity”

Eurovision_facebook_banner

De meningen over het Eurovisiesongfestival, dat kort na de oorlog in het leven is geroepen om de Europese volkeren dichter bij elkaar te brengen en hun onderlinge band te versterken, zijn tegenwoordig meer verdeeld dan ooit! Sommigen zijn dol op dit evenement, in tegenstelling tot anderen …

De banden versterken, zei u?

Interessante feiten

  • Aantal deelnemende landen in 1956: 7
  • Aantal deelnemende landen in 2017: 43
  • Het wordt bekeken door miljoenen televisiekijkers op alle 5 continenten (Azië, Amerika, Afrika, Europa en Oceanië).
  • Het is één van de oudste televisieprogramma’s ter wereld.
  • Het behoort tot één van de belangrijkste muziekwedstrijden die georganiseerd worden.

Multiculturaliteit, lokale talen en dominantie van het Engels

Het Eurovisiesongfestival is dankzij zijn folkloristische tintje een middel om de diverse lokale culturen en talen te promoten. Het Engels blijft echter de meest gesproken taal in Europa en wordt op het festival duidelijk gebruikt om een groter publiek aan te trekken en de kans op stemmen te vergroten.

Van de 43 deelnemende landen dit jaar hebben 36 landen gekozen om aan het festival mee te doen met een lied uitsluitend in het Engels. Slechts 4 landen – Portugal, Italië, Hongarije en Wit-Rusland – worden vertegenwoordigd door een lied in hun eigen taal, terwijl 3 andere landen – Frankrijk, Spanje en Kroatië – hebben gekozen voor een lied dat zowel in hun eigen taal als in het Engels is geschreven.

Dit jaar zullen de halve finales plaatsvinden op 9 en 11 mei en wordt de finale gehouden op 13 mei.

Gezien de dominante aanwezigheid van het Engels in deze editie van het festival, is het de moeite waard om deze taal te leren.

Verbeter uw kennis van het Engels met onze gratis taalcursus, die 24 uur geldig is.

 

Internationale Dag van de Francofonie

Internationale Dag van de FrancofonieOp 20 maart wordt overal ter wereld de Internationale Dag van de Francofonie gevierd.

Voor de vele miljoenen sprekers van het Frans die verspreid over de vijf continenten wonen is dit een mooie gelegenheid om hun taal en de diversiteit van de francofonie te vieren. Er zijn taalwedstrijden, voorstellingen, filmfestivals, literaire ontmoetingen, gastronomische bijeenkomsten, tentoonstellingen enz. Genoeg mogelijkheden om de verschillende facetten van de taal te beleven. Continue reading