Dompel deze zomer onder in een nieuwe taal!

Featured

Aanbieding

Profiteer van de zomerkortingen op al onze online taalcursussen.

De vakantie is een tijd om te ontspannen, maar ook het perfecte moment om een buitenlandse taal te oefenen! Het is echt een voordeel om veel talen te kunnen spreken, of dit nu in een restaurant is, of in het openbaar vervoer of wanneer u in de zon een drankje drinkt. Elke gelegenheid is goed om uw kennis in de praktijk te brengen!

De kans om een nieuwe taal te leren of om eenvoudigweg uw kennis te vergroten in het Engels, Nederlands, Spaans, Frans, Italiaans, Duits of Portugees.

ik profiteer ervan

Deze aanbieding geldt alleen van 1 tot en met 31 juli 2017.

 

Hoe train je je brein?

Bilinguisme_V1_NLDe meeste mensen spreken meer dan één taal. Sommigen omdat ze zich verstaanbaar willen kunnen maken in het land waar ze wonen en waar verschillende talen worden gesproken. Sommige landen stimuleren meertaligheid door op school les te geven in meer dan één taal. Ook zakendoen en reizen zetten ons aan tot het leren van talen om te kunnen communiceren. En mensen verhuizen. Ze leren een taal en gaan vervolgens naar een ander land, waar ze weer een andere taal leren.

Taal geeft vorm aan onze manier van denken. Recent onderzoek stelt dat onze hersenen een stuk soepeler zijn dan we dachten. De taalcentra in de hersenen zijn flexibel. Het leren van een taal kan uw brein dus wezenlijk veranderen. Het ontwikkelt nieuwe gebieden en vergroot de hersencapaciteit als het gaat om concentratie, de verwerking van informatie en de afweging van verschillende mogelijkheden. Continue reading

62ste editie van het Eurovisiesongfestival: “Celebrate Diversity”

Eurovision_facebook_banner

De meningen over het Eurovisiesongfestival, dat kort na de oorlog in het leven is geroepen om de Europese volkeren dichter bij elkaar te brengen en hun onderlinge band te versterken, zijn tegenwoordig meer verdeeld dan ooit! Sommigen zijn dol op dit evenement, in tegenstelling tot anderen …

De banden versterken, zei u?

Interessante feiten

  • Aantal deelnemende landen in 1956: 7
  • Aantal deelnemende landen in 2017: 43
  • Het wordt bekeken door miljoenen televisiekijkers op alle 5 continenten (Azië, Amerika, Afrika, Europa en Oceanië).
  • Het is één van de oudste televisieprogramma’s ter wereld.
  • Het behoort tot één van de belangrijkste muziekwedstrijden die georganiseerd worden.

Multiculturaliteit, lokale talen en dominantie van het Engels

Het Eurovisiesongfestival is dankzij zijn folkloristische tintje een middel om de diverse lokale culturen en talen te promoten. Het Engels blijft echter de meest gesproken taal in Europa en wordt op het festival duidelijk gebruikt om een groter publiek aan te trekken en de kans op stemmen te vergroten.

Van de 43 deelnemende landen dit jaar hebben 36 landen gekozen om aan het festival mee te doen met een lied uitsluitend in het Engels. Slechts 4 landen – Portugal, Italië, Hongarije en Wit-Rusland – worden vertegenwoordigd door een lied in hun eigen taal, terwijl 3 andere landen – Frankrijk, Spanje en Kroatië – hebben gekozen voor een lied dat zowel in hun eigen taal als in het Engels is geschreven.

Dit jaar zullen de halve finales plaatsvinden op 9 en 11 mei en wordt de finale gehouden op 13 mei.

Gezien de dominante aanwezigheid van het Engels in deze editie van het festival, is het de moeite waard om deze taal te leren.

Verbeter uw kennis van het Engels met onze gratis taalcursus, die 24 uur geldig is.

 

Internationale Dag van de Francofonie

Internationale Dag van de FrancofonieOp 20 maart wordt overal ter wereld de Internationale Dag van de Francofonie gevierd.

Voor de vele miljoenen sprekers van het Frans die verspreid over de vijf continenten wonen is dit een mooie gelegenheid om hun taal en de diversiteit van de francofonie te vieren. Er zijn taalwedstrijden, voorstellingen, filmfestivals, literaire ontmoetingen, gastronomische bijeenkomsten, tentoonstellingen enz. Genoeg mogelijkheden om de verschillende facetten van de taal te beleven. Continue reading

Black Friday 2016

black_friday_NL

Black Friday’ (‘zwarte vrijdag’) is een traditie die is overgewaaid uit de Verenigde Staten en elk jaar plaatsvindt op de dag na Thanksgiving, dat wil zeggen de laatste vrijdag van november. Sinds het begin van de jaren 1970 is deze dag synoniem met uitzonderlijke aanbiedingen en betekent Black Friday het begin van de aankopen voor de eindejaarsdagen. De speciale aanbiedingen met bodemprijzen trekken elk jaar massa’s mensen die elkaar verdringen in winkelcentra. Daar zou overigens de uitdrukking ‘zwarte vrijdag’ vandaan komen: ze is bedacht door politieagenten die deze dag vol opstoppingen en losgeslagen kooplustigen de lastigste van het jaar vinden!

Voor deze gelegenheid neemt Altissia de Amerikaanse gewoonte over en heeft ze een speciale aanbieding voor u:

30% korting op al onze online taalcursussen!

Om te genieten van deze aanbieding hoeft u alleen maar de promotiecode BF30 te gebruiken.

button_black_friday_NL

Continue reading